Bassgitar-tilbehør

Bassgitar-tilbehør er avgjørende for enhver bassists oppsett. Hos Gear4music har vi alltid et bredt utvalg av tilbehør på lager. Hvis du akkurat har begynt å spille bass så har vi komplette tilbehørspakker for nybegynnere som f.eks opplærings DVD'er.

View All Information

Mest populære Bass tilbehør

Første 15 produkter viser

Lyden av Bass-gitar

Hvordan kabinettes lyden av en bassgitar?

Som med elektrisk gitar, er de to viktigste delene av en bassgitar strenger og mikrofoner. Vibrasjoner fra strengene er tas opp av mikrofonene, som gjør dem om til elektronisk signaler. Disse blir deretter overført til en forsterker som kabinetter lyden.

Bassgitarer fungerer generelt på samme måte, selv om materialet som de er laget av og utformingen kan ha en stor innvirkning på hvilken type lyd de produserer og hvilken musikksjanger de passer best til .

Effekten treverket har på bassgitarens lyd

De fleste av basser har en solid kropp, noe som betyr at det ikke finnes noe hulrom inne i bassens kropp som gjengir en naturlig lyd slik som på et akustisk instrument. De billigere bassene med solid kropp er oftest laget av en mykere tresort som kryssfiner eller av plastikk, mens hardere tresorter som lønn, rosentre og mahogni brukes på dyrere modeller. Mahogni gir en mer kompakt og treaktig lyd og passer godt til country og blues sjangeren.

Rosentre er derimot generelt kjent for å gi en mer metallisk lyd som er rik og kompleks i både de høy og lave registrene. Lønn har en flatere tone som fungerer godt ved høye lydnivåer.

Hollowbody bassgitar brukes, men det er for det meste for de som liker jazz og folkemusikk siden hollowbody-instrumenter gir en mer akustisk lyd bedre egnet til denne type sjangere.

Bassgitar-nyheter

Gear4music vil være strømpe Gibson 2017 utvalg

Å bringe en levende sprut av farger, variasjoner på klassiske modeller og enestående tone, Gear4music er stolte av å lager området Gibson 2017.... Mer »

Fender slipper nye gitar Tuning App

Fender lansere deres nye app ' Fender Tune', en app som er beregnet på nybegynnere og pro er både... Mer »

Fender annonsere signatur loppe Jazz Bass

Fender har offisielt løftet lokket på en ny signatur bass for The Red Hot Chili Peppers ikon.... Mer »

Gretsch introdusere verdens første noensinne 12 String bassgitar

Gretsch har produsert et begrenset opplag Tom Petersson signatur 12-strengs Falcon bassgitar.... Mer »

Hederlig Lemmy frimerker å bli utgitt i Tyskland

Ikoniske Motorhead bassist Lemmy er satt til å bli markert med begrenset opplag stempel kjøre.... Mer »