Bassgitar-tilbehør

Bassgitar-tilbehør er avgjørende for enhver bassists oppsett. Hos Gear4music har vi alltid et bredt utvalg av tilbehør på lager. Hvis du akkurat har begynt å spille bass så har vi komplette tilbehørspakker for nybegynnere som f.eks opplærings DVD'er.

View All Information

Mest populære Bass tilbehør

Lyden av Bass-gitar

Hvordan kabinettes lyden av en bassgitar?

Som med elektrisk gitar, er de to viktigste delene av en bassgitar strenger og mikrofoner. Vibrasjoner fra strengene er tas opp av mikrofonene, som gjør dem om til elektronisk signaler. Disse blir deretter overført til en forsterker som kabinetter lyden.

Bassgitarer fungerer generelt på samme måte, selv om materialet som de er laget av og utformingen kan ha en stor innvirkning på hvilken type lyd de produserer og hvilken musikksjanger de passer best til .

Effekten treverket har på bassgitarens lyd

De fleste av basser har en solid kropp, noe som betyr at det ikke finnes noe hulrom inne i bassens kropp som gjengir en naturlig lyd slik som på et akustisk instrument. De billigere bassene med solid kropp er oftest laget av en mykere tresort som kryssfiner eller av plastikk, mens hardere tresorter som lønn, rosentre og mahogni brukes på dyrere modeller. Mahogni gir en mer kompakt og treaktig lyd og passer godt til country og blues sjangeren.

Rosentre er derimot generelt kjent for å gi en mer metallisk lyd som er rik og kompleks i både de høy og lave registrene. Lønn har en flatere tone som fungerer godt ved høye lydnivåer.

Hollowbody bassgitar brukes, men det er for det meste for de som liker jazz og folkemusikk siden hollowbody-instrumenter gir en mer akustisk lyd bedre egnet til denne type sjangere.

Bassgitar-nyheter

NAMM 2017: Ibanez SRAS7 7 Strengs Fretted og Fretless Bass Gitar

Ukonvensjonell er hva Ibanez gjør best, SRAS7 gir best av begge verdener til den moderne musiker med sin kombinasjon fretless og fretted fretboards,... Mer »

SJC og Tre kule presentere Mike Dirnt Custom Kit For jul

I en samarbeidsrettet design innsats, SJC Custom Drums og Green Day trommeslager Tre kule har utviklet en Custom trommesett tilsvarer band kompis Mike Dirnt signatur bass... Mer »

Gear4music vil være strømpe Gibson 2017 utvalg

Å bringe en levende sprut av farger, variasjoner på klassiske modeller og enestående tone, Gear4music er stolte av å lager området Gibson 2017.... Mer »

Fender Lanserer Ny Gitar Tuning App

Fender lansere sin nye app 'Fender Tune', en app som er designet for både nybegynnere og proffer... Mer »

Fender annonsere signatur loppe Jazz Bass

Fender har offisielt løftet lokket på en ny signatur bass for The Red Hot Chili Peppers ikon.... Mer »