Bassgitarer

Bassgitarer legger et avgjørende underlag for musikk og melodier, enten de er plucked, slapped, popped eller thumped. På Gear4music har vi en lidenskap for alt som har med bass å gjøre, fra våre egne eksklusive startpakker for spirende bassister til førsteklasses basser fra Fender, Warwick og Music Man.

View All Information

Mest Populære Bassgitarer

Lær mer om bassgitarer

Berømte bass-gitar

En av de mest populære produsentene av bassgitar, er som med elektriske gitarer, Fender, som pioneered Bass gitar. Bass gitar er sterkt knyttet til rock musikk og har blitt brukt gjennom årene av slike som Black Sabbath Geezer Butler, Metallica's Cliff Burton og The Who's John Entwhistle så vel som bokstavelig talt tusenvis mer artister på tvers av flere sjangere.

Effekten av tre på bassgitar lyd

Fleste av bassgitar er solidbody, noe som betyr at det er ingen plass innenfor kroppen av bassgitar å tillate lyder vil gi gjenlyd naturlig som med akustiske instrumenter. De billigste solidbody bassgitar er vanligvis laget av mykere skogen som ply eller plast, med hardt skogen som lønn, rosewood og mahogni brukes på dyrere bassgitar-modeller.

Så langt som er opptatt solidbody-bass-gitar, mahogni produserer en kompakt og woody lyd og passer godt stilen land og blues musikk. Rosentre er derimot generelt betraktet å opprette en mer metallisk bassgitar lyd som er rik og kompleks i både høy og lav-registre. I mellomtiden, maple har en flatere tone som kan arbeide spesielt godt når du spiller bass-gitar på et høyt volum.

Hollowbody bassgitar brukes, men er det meste for de som liker jazz og folkemusikk, når de oppretter en roligere, mer akustisk bassgitar lyd bedre egnet til denne typen spiller.

Bass gitar-nyheter

NAMM 2017: Ibanez SRAS7 7 Strengs Fretted og Fretless Bass Gitar

Ukonvensjonell er hva Ibanez gjør best, SRAS7 gir best av begge verdener til den moderne musiker med sin kombinasjon fretless og fretted fretboards,... Mer »

SJC og Tre kule presentere Mike Dirnt Custom Kit For jul

I en samarbeidsrettet design innsats, SJC Custom Drums og Green Day trommeslager Tre kule har utviklet en Custom trommesett tilsvarer band kompis Mike Dirnt signatur bass... Mer »

Gear4music vil være strømpe Gibson 2017 utvalg

Å bringe en levende sprut av farger, variasjoner på klassiske modeller og enestående tone, Gear4music er stolte av å lager området Gibson 2017.... Mer »

Fender Lanserer Ny Gitar Tuning App

Fender lansere sin nye app 'Fender Tune', en app som er designet for både nybegynnere og proffer... Mer »

Fender annonsere signatur loppe Jazz Bass

Fender har offisielt løftet lokket på en ny signatur bass for The Red Hot Chili Peppers ikon.... Mer »