MIDI-keyboard

MIDI-keyboard kan være en av de mest nyttige tilskuddene til studio-oppsettet ditt. MIDI kontroller-keyboard øker ikke bare arbeidsflyten, men gir deg mer kreativitet når du jobber med programvaren. Disse keyboardene kobles vanligvis til datamaskinen via USB og kan tilordnes til å programmere VSTs, DAW, synthesizere og samplere. De fleste MIDI-keyboard inneholder et alternativ for transponering som lar deg skifte mellom forskjellige oktaver. Noen modeller har også modulering og/eller pitch bend-hjul, knapper og skruknapper som alle kan tilordnes til å sende spesialtilpassede MIDI for å kontrollere programmer og hardware.

Vis all informasjon

Mest populære MIDI-keyboard

Om MIDI-keyboard

MIDI-keyboard ser mye som en tradisjonell Klaviatur, men gjør ikke vanligvis har lyder innebygd av sine egne. I stedet, MIDI-keyboard må brukes i kombinasjon med en datamaskin og programvareinstrumenter eller eksterne moduler til å generere lyder.

I dag, vil nesten alle MIDI-keyboard koble datamaskinen via USB-tilkobling. Noen modeller vil også en ekstra 'MIDI IN' eller "MIDI OUT"-port for tilkobling til eksterne hardware, for eksempel synthesizere. Vanligvis en MIDI-keyboard er tilgjengelig i 25, 49, 61 eller 88 Tangenter, men nesten alle funksjonen en oktav SKIFT-knappen slik at du kan få tilgang til en full rekke notater. MIDI-keyboard kan også har et moduleringshjul og tonehøyde Bend for ekstra uttrykk. Ytterligere knotter, knapper og volumet kan ofte tilpasses til å kontrollere elementer av programvaren som svarer til MIDI-inngangen.

Et MIDI-Keyboard, eller Master keyboard, er en digital enhet som sender MIDI-data til andre enheter som er i stand til å motta den. Den vanligste bruken av en MIDI-keyboard er å spille VST eller 'programvareinstrumenter' brukes på en datamaskin. Andre bruksområder kan være sender programmet endringer til DAW musikkprogramvare, slik at du kan styre flere parametere uten behovet for å bruke musen, og også for 1,2,3, eller å spille hardware synthesizermoduler. I dag bruker nesten alle MIDI som er sendt og kobles til direkte via USB.