Studio og produksjon

Oppdag et enestående utvalg av studioutstyr og opptaksutstyr fra ledende profesjonelle lydmerker som for eksempel Universal Audio, Focusrite og Native Instruments.

Vis all informasjon

Vårt mest populære studio- og innspillingsutstyr

Lær mer om Signal Prosessorer

Hva trenger jeg å vite om komprimering?

Ratio: Graden av reduksjon av det dynamiske spekteret forårsaket av kompressoren. Ratio representerer forskjellen mellom lydsignalets økningen som kommer inn i kompressoren, og økningen på en utdataene. Som et eksempel, 5: 1-ratio betyr at en 5dB økning i lydsignalet som kommer inn i kompressoren vil resultere i en 1dB økning i utdataene.

Threshold: er nivået der kompressoren tar effekt på det innkommende lydsignalet. Kompressoren har ingen virkning på signalet under dette nivået.

Knee: Det presis punktet der kompressoren begynner å redusere gain på.

Hard knee - øyeblikket er plutselig og klar

Soft knee - en jevn overgang fra forsterker til kompressor, slik at et bredere spekter av terskelverdier blir effektive.

Attack: Tiden det tar før kompressoren beginner å påvirke signalet når terskelen er brutt. Disse innstillingene er viktig i henhold til den endelige lydkvaliteten med hensyn til dens 'brightness' eller høyfrekvent innhold.

Fast attack - komprimerer signalet som påvirker gain på waveform nivået svært raskt.

Slow attack - lar den transiente delen av lyden gå gjennom kompressoren før det begynner å ha en for stor innvirkning.

Release: Tiden det tar signalet til å returnere fra en komprimert en til et normalt, forsterket signal når lyden faller under terskelen.