Elektriske Gitarer

Elektriske gitarer og gitarutstyr tilgjengelig fra toppmerker som blant andre Fender, Gibson og Marshall forsterkere.

Vis all informasjon

Våre mest populære elektriske gitarer

Råd om elektriske gitarer

Elektriske gitarer har to viktige hoveddeler - strenger og pickups - som arbeider sammen for å produsere lyd. Gitar-pickups omgjør vibrasjonene fra strengene til elektroniske signaler som deretter overføres gjennom gitarforsterkeren som noter.

Nesten alle elektriske gitarer fungerer på samme måte, men lydkvalitet og tone kan variere enormt avhengig av formen på gitaren, konstruksjonen og hvilke pickups gitaren har.

Hva er avgjørende for gitarens lyd?

Mye kan påvirke hvordan en elektrisk gitar høres ut, inkludert tresorten i kroppen, kroppsformen, og designet, så vel som pickup-typen.

Single-coil, humbucker og piezo er pickup-typene som er vanligst å finne på elektriske gitarer.

Single-coils produserer typisk sett en klangfull og lys elektrisk gitarlyd. Humbuckere, som består av to gitar-pickups, tilbyr en tone som er høylytt, mer avrundet og jevn, men ikke like ren når det gjelder høye toner.

Piezos - som er ikke-magnetiske og genererer svakere signaler enn andre gitar-pickups - brukes vanligvis for å gjenskape lyden av akustiske gitarer.

Hvis du akkurat har begynt å spille elektrisk gitar kan det være greit å få råd fra en anerkjent gitarbutikk som for eksempel Gear4music.com. Vi kan gi deg råd om hvilken gitar som passer best for dine behov.