Tilbehør for bassgitar

Tilbehør for bassgitar, inkludert alt du trenger for å holde bassriggen din i utmerket tilstand og for å sikre flott lyd. Nedenfor finner du et stort utvalg tilbehør for bassgitarer, uansett om du trenger en hardkoffert for å beskytte instrumentet eller en pickup for å forbedre lyden.

Vårt mest populære bassgitartilbehør

Lyden av bassgitaren

Hvordan kabinettes lyden av en bassgitar?

Som med elektrisk gitar, er de to viktigste delene av en bassgitar strenger og mikrofoner. Vibrasjoner fra strengene er tas opp av mikrofonene, som gjør dem om til elektronisk signaler. Disse blir deretter overført til en forsterker som skaper lyden.

Bassgitarer fungerer generelt på samme måte, selv om materialet som de er laget av og utformingen kan ha en stor innvirkning på hvilken type lyd de produserer og hvilken musikksjanger de passer best til .

Effekten treverket har på bassgitarens lyd

De fleste av basser har en solid kropp, noe som betyr at det ikke finnes noe hulrom inne i bassens kropp som gjengir en naturlig lyd slik som på et akustisk instrument. De billigere bassene med solid kropp er oftest laget av en mykere tresort som kryssfiner eller av plastikk, mens hardere tresorter som lønn, imitert rosentre og mahogni brukes på dyrere modeller. Mahogni gir en mer kompakt og treaktig lyd og passer godt til country og blues sjangeren.

Imitert rosentre er derimot generelt kjent for å gi en mer metallisk lyd som er rik og kompleks i både de høy og lave registrene. Lønn har en flatere tone som fungerer godt ved høye lydnivåer.

Hollowbody bassgitar brukes, men det er for det meste for de som liker jazz og folkemusikk siden hollowbody-instrumenter gir en mer akustisk lyd bedre egnet til denne type sjangere.