Orkesterinstrumenter

Oppdag en samling av orkesterinstrumenter og tilbehør fra de mest ettertraktede navnene innenfor strenger, messing, treblåseinstrumenter og orkesterperkusjon.

Vis all informasjon

Mest populære orkesterinstrumenter

Informasjon om orkesterinstrumenter

Typer klarinett

Det finnes fire hovedtyper av klarinetter, Bb (eller B-flat), sopran, alto og bass. Bb er den meste brukte av de fire og er som oftest den man tenker på når man snakker om klarinetter. De er generelt sett på som å være et godt utgangspunkt når man skal lære å spille, siden størrelsen er velegnet for nybegynnere. Når man mestrer denne type klarinett, er det relativt lett å gå vidre til søster instrumentene.

Typer av trompet

De varierer i form, lengde og diameter, og de har alle sine særegne lyder. For eksempel er kornetter kjent for å tilby en mye tykkere og rikere lyd enn andre type trompeter.

En annen faktor å vurdere er kjøperens ferdigheter. Et flygelhorn for eksempel, passer bedre for mer avanserte musikere. Ved å se på spesifikasjoner av forskjellige trompeter, for eksempel bore størrelse, kan hjelpe studenter eller yngre spillere å avgjøre hvilket som er best egnet til deres behov.