Pianoer og keyboard

Bla gjennom en rekke pianoer og keyboard fra de mest respekterte navnene i bransjen, som for eksempel Yamaha og Casio, så vel som rimelige Gear4music keyboard og pianoer.

Vis all informasjon

Våre mest populære digitale pianoer og keyboard

Akustiske vs digitale pianoer

Digitale keyboard og pianoer er avhengige av samplinger og kan derfor produsere lyden av forskjellige instrumenter. Musikere kan for eksempel velge instrumenter som blant annet fløyter, cembaloer, strengeinstrumenter og slagverk. Dette gjør keyboard og digitale pianoer til instrumenter med mye mulighet for tilpasning.

Digitale pianoer tilbyr en vektet tangenthandling som etterligner følelsen av et akustisk instrument. På Yamahas YDP140 digitale piano for eksempel, så har de lave notene et tyngre anslag, mens de høyere er lettere.

Fordelene ved et digitalt piano

Det er en rekke fordeler ved å spille et digitalt piano eller et keyboard sammenlignet med et akustisk. De har for eksempel innebygde rytmer som kan akkompagnere spilleren. Digitale pianoer er også trådløse, og trenger derfor ikke å stemmes, noe som sparer deg både tid og penger.

Digitale pianoer og keyboard gir også brukerne muligheten til å nyte et MIDI Musical Instrument Digital Interface, slik at de kan kommunisere, lytte og synkronisere med andre elektroniske musikkinstrumenter, datamaskiner og utstyr. Ett eksemplet på et keyboard med denne funksjonen er M-Audio ProKeys Sono med 88 tangenter.

Et digitalt piano kan være relativt bærbart ettersom disse instrumentene er mindre og lettere enn det tradisjonelle alternativet, og de kan ofte demonteres delvis for å gjøre dem enklere å transportere. Spillere kan også spille stille ved å plugge hodetelefoner til i instrumentene.