MIDI-keyboard

MIDI-keyboard er at av de mest nyttige verktøyene du kan ha i studiooppsettet ditt. Disse enhetene kan brukes for å forbedre arbeidsflyten og gjør deg i tillegg i stand til å arbeide kreativt med programvaren din. Disse keyboardene kobles vanligvis til i datamaskinen din via USB og kan tilordnes for å programmere VSTs, DAWs, synthesizere og samplere.

Vis all informasjon

Våre mest populære MIDI-keyboard

Om MIDI-keyboard

MIDI-keyboard ligner veldig på tradisjonelle keyboard, men er vanligvis ikke utstyrt med egne lyder. MIDI-keyboard trenger derfor å brukes sammen med data- og programvarebaserte instrumenter eller eksterne moduler for å produsere lyd.

I dag er det mulig å koble nesten alle MIDI-keyboard til i datamaskinen din via USB-tilkoblingen. Noen modeller har også en ekstra "MIDI INN" eller "MIDI UT" port som kan brukes for å koble til ekstern hardware som for eksempel synthesizere. MIDI-keyboard er vanligvis tilgjengelige med enten 25, 49, 61 eller 88 tangenter, men nesten alle har en octave shift-knapp som gir deg tilgang til hele toneutvalget. De har av og til også et moduleringshjul og pitch bend for ekstra uttrykk. De ytterlige knottene, knappene og faderne kan ofte tilpasses for å kontrollere programvaren som reagerer på MIDI-signalene.

Et MIDI-Keyboard, eller master-keyboard, er en digital enhet som sender MIDI-data til andre enheter som er i stand til å motta den. Den vanligste måten å bruke et MIDI-keyboard på er for å spille VST eller "programvareinstrumenter" som brukes på en datamaskin. De kan også brukes for å sende programvareendringer til DAW musikkprogramvarer slik at du kan kontrollere en rekke parametre uten å bruke datamusen, eller for å sekvensere eller spille hardware synthmoduler. I dag er det vanligst å bruke MIDI som overføres og kobles til direkte via USB.