Akustiske gitarer

Akustiske gitarer - Finn en gitar som er perfekt for deg. Finn en nybegynnergitar eller venn for livet. Her kan du kjøpe akustiske og klassiske gitarer fra de største merkene (inkludert Martin, Taylor og Fender), samt alt tilbehøret du trenger. Hvis du er på utkikk etter en elektroakustisk gitar, så selger vi også en rekke akustiske gitarforsterkere og pedaler.

Vis all informasjon

Våre mest populære akustiske gitarer

 

Akustiske gitarer - ting å vurdere

 

Hva er en akustisk gitar?

En akustisk gitar er et strengeinstrument som spilles ved å plukke på strengene med fingrene eller et plekter. Vibrasjonen i strengene på akustiske gitarer skaper lyden, som så gjøres høyere akustisk inni gitarens hule kropp eller lydboks.

Kroppsform og tresort påvirker hvordan akustiske gitarer høres ut. En av de vanligste formene er 'dreadnought', som gir en fyldig lyd med stort volum.

 

Hvilken akustisk gitar er best for nybegynnere?

Den beste akustiske gitaren er den som vil få eieren til å plukke den opp og spille.

Brukervennlighet er en viktig faktor. De to største faktorene for brukervennlighet er form og størrelse på kroppen; en full-size Jumbo kan være vanskelig for barn å spille på for eksempel. Fra der, se på gitarens "action". Action er hvor langt vekk fra gripebrettet strengene er. Høy action er som oftest vanskeligere å spille og lav action er som regel lettere å spille.

Det er alltid viktig å være sikker på at du liker lyden gitaren lager. Når du vurderer lyden og de praktiske elementene, kan du gjøre et godt valg om den akustiske gitaren du ser på er rett for deg.

 

Hva er de forskjellige akustisk gitartypene?

Det er (og vi selger) et enormt utvalg av akustiske gitarer. De store forskjellene i akustiske gitarer er strengtype, venstre- og høyrehendte og elektroakustisk. En elektroakustisk er i utgangspunktet en akustisk gitar med en pickup i den. Dette betyr at den kan kobles til en akustisk gitarforsterker for å forsterke lyden til høyere volumer, som er ideelt dersom du fremfører live.

Det er sannsynlig at når du forestiller deg en akustisk gitar, at du tenker på en gitar med stålstrenger. Disse kan spilles med fingrene eller med plekter, og de har mye projeksjon og volum. Strengene er laget av stål, så i begynnelsen bør du være forberedt på litt slitasje på fingrene!

Gitarer med nylonstrenger blir ofte referert til som klassisk gitar eller spansk gitar. De spilles vanligvis med fingrene og er merkbart enklere å spille siden strengene er mykere og under mindre spenning. De bruker også å ha et flatere og bredere gripebrett enn gitarer med stålstrenger.