Elektriske gitarer

Elektriske gitarer og gitarutstyr - Er du på utkikk etter noe nytt? Kjøp det det nye gitarutstyret ditt her på nett eller i en av våre butikker. Velg blant gitarer med ulike stiler - solid body, samiakustiske og hollowbody - for å finne en elektrisk gitar som passer for deg. Vi tilbyr modeller fra alle de største merkene, som for eksempel Fender, Gibson og Ibanez. Her finner du også gitarforsterkere fra Marshall, Vox og Orange.

Vis all informasjon

Våre mest populære elektriske gitarer

Elektriske gitarer - ting å ta i betraktning
 
Hva er en elektrisk gitar?

En elektrisk gitar er et strenginstrument som bruker magnetiske pickups for å opprette lyd. Vibrasjonene i strengene omgjøres til et signal slik at lyden til instrumentet kan forsterkes og endres. Dette skjer gjennom en gitarforsterker og ved å bruke gitarpedaler.

Ikke alle gitarer høres like ut. Pickup-typen, strengene, tresorten og kroppen påvirker alle hvilken lyd gitaren produserer. En av de viktigste avgjørelsene en gitarist må ta er hvorvidt de ønsker en gitar med en solid kropp, en semi-hollow, eller en hollow body gitar. Gitarer med en solid kropp har en kuttende tone med mye sustain, mens en hollow body gitar har en varmere, mer avrundet lyd.

Semi-hollow gitarer befinner seg et sted i midten, og har en hul kropp med en stor treblokk gjennom midten. Disse gitarene tilbyr mer glefs enn en gitar med en solid kropp, men har samtidig litt av resonansen som er å finne i gitarer med hule kropper.

Utforsk vårt utvalg av gitartyper.

Hvilken elektrisk gitar er best for nybegynnere?

Den beste startpakken for elektrisk gitar er en som du eller personen du kjøper for vil plukke opp og spille hver dag. Ta i betraktning hvilken type musikk spilleren liker og ønsker å spille. Finn informasjon om hva slags musikk den potensielle gitaren og forsterkeren passer best for.

Praktiske råd for å velge gitar inkluderer: finn en som har riktig størrelse for spilleren. Vi tilbyr en rekke forskjellige størrelser for alle. Utenom det så beror det kun på budsjettet, og ikke glem at du trenger en forsterker!

Bla gjennom startpakker for elektrisk gitar fra tradisjonelle gitarmerker eller ta en titt på våre Gear4music nybegynnergitarer.

Hva er forskjellen mellom en elektrisk og akustisk gitar?

Hovedforskjellen mellom en elektrisk og en akustisk gitar er hvordan de produserer lyd. Elektriske gitarer bruker pickups og akustiske gitarer benytter en "klangbunn", en hul kropp og et lydhull for å forsterke vibrasjonene i strengene. Den viktigste forskjellen er hvilken lyd du ønsker å spille og hva du foretrekker. Gitaren som får deg til å ha lyst å plukke den opp og spille den vil alltid være den som får deg til å øve mest, hvilket er den eneste måten å bli bedre på å spille gitar!

Lær mer om akustiske gitarer.