Studio og produksjon

Oppdag et enestående utvalg studio- og produksjonsutstyr, inkludert studiomikrofoner, Audio Interface og studiomonitorer.

Vis all informasjon

Vårt mest populære studio- og opptaksutstyr

Lær mer om signalprosessorer

Hva trenger jeg å vite om komprimering?

Ratio: Til hvilken grad kompressoren reduserer det dynamiske området. Ratio representerer forskjellen mellom økningen i lydsignalet som kommer inn i kompressoren og økningen i utsignalet. For eksempel så betyr en ratio på 5:1 at en økning på 5 dB i lydisgnalet som kommer inn i kompressoren resulterer i en 1 dB økning i utsignalet.

Threshold: Nivået der kompressoren begynner å ha effekt på det inngående lydsignalet. Kompressoren har ingen påvirkning på signalet under dette nivået.

Knee: Det nøyaktige punktet der kompressoren begynner å redusere gain.

Hard knee - når dette punktet er plutselig og definitivt

Soft knee - en jevn overgang fra forsterkeren til kompressoren som lar et større antall threshold-verdier ha effekt.

Attack: Tiden det tar før kompressoren begynner å påvirke signalet når det har nådd treshold-nivået. Disse innstillingene er viktig for å avgjøre den endelige lydkvaliteten når det kommer til brightness og høyfrekvent innhold. 

Fast attack - komprimerer signalet veldig raskt og påvirker gain på et bølgeformnivå.

Slow attack - lar den første, forbigående delen av lyden bevege seg gjennom kompressoren før den begynner å ha en stor innvirkning.

Release: Tiden det tar for signalet å gå fra å være komprimert til å være et vanlig, forsterket signal igjen når lyden faller under threshold-nivået.