Akustiske Gitarer

Akustiske gitarer fra ledende varemerker som Taylor, Martin og Gibson. Du vil finne den perfekte gitaren for deg hos Gear4music, fra tradisjonelle akustiske til sceneklare semi-akustiske gitarer.

Vis all informasjon

Mest populære akustiske gitarer

Om akustiske gitarer

En akustisk gitar er et strengeinstrument som spilles ved å plukke strenger med fingrene eller et plekter. Vibrasjon av strenger på akustisk gitar oppretter lyden, som deretter blir høyere akustisk inne gitaren er Hollowbody eller lyd-boksen. Ytterligere forsterkning er noen ganger nødvendig for forestillinger med en akustisk gitar, og dette er vanligvis oppnås ved å spille instrumentet til en mikrofon, selv om noen akustiske gitarer funksjonen pickups, slik at de kan være koblet til en akustisk gitarforsterker i samme måten som en elektrisk gitar.

Hva er forskjellene mellom typer akustisk gitar?

Det finnes flere forskjellige typer akustisk gitar, catering for forskjellige stilarter av musikk. Klassisk gitar - noen ganger referert til som konsert eller spansk - vanligvis har seks nylon strenger, og brukes vanligvis til å spille klassisk musikk. De er ofte plucked i motsetning til strummed, og har en flat fretboard profil. De produserer en mer myk lyd enn akustiske gitarer med stål strenger, som er både høyere og lysere.